Sunday, 2 January 2011

Een prachtig begin van 2011 voor het Kanaalproject!

2011! Erop of eronder dit jaar, het wordt natuurlijk erop en erover! Nu het 2011 is, klinkt 'augustus 2011' ineens een stuk dichterbij.

Gisteren lag lag vrijwel de hele familie met vrienden en dorpsgenoten in de Maas. Net als vorig jaar sprongen vrienden, familie en dorpsgenoten sprongen op 1 januari 2011 op initiatief van lopersvereniging Lopers Uit Lith (zelf gebruiken ze veelal de afkorting...) gezamenlijk de Maas in (3 graden Celsius!) om weddenschappen na te komen waarvan dit jaar de opbrengst ten goede kwam aan mijn Kanaalproject! Peet Nieuwenhuijsen heeft er een prachtig filmpje van gemaakt en op YouTube gezet:


Totale opbrengst aan reeds gedoneerde en nog te contribueren bijdragen reeds meer dan 500 euro! Heel hartelijk dank aan de families Van Chaam, V.d. Ent, Van Gool, V.d. Loop, V.d. Nieuwenhuijzen, V.d. Pol, Van Tol en Vendelmans (in alfabetische volgorde). Mogen er nog velen volgen!
Speciale dank aan de moedige zwemmers die het ijskoude water trotseerden, met een extra eervolle vermelding voor de kinderen: Jules en Anne, Milan (2 keer!), Tara, Rohan en Geena (pas 4 jaar, maar ze moest en zou het water in!). Het is hartverwarmend dat het onze dorpsgenoten zijn die het project voor zwemlessen in Bangladesh op deze manier een prachtige zet in de rug geven, financieel natuurlijk, maar ook moreel.

Update over de voorbereiding: ik heb twee weken in fysieke rust doorgebracht (slapen, eten, familie en vrienden, lezen en schrijven) en ben flink opgeknapt. De vermoeidheid is grotendeels verdwenen, en mentaal en lichamelijk ben ik weer klaar om de training voluit op te pakken. Hoewel er natuurlijk een trainingsachterstand is ontstaan ben ik ervan overtuigd dat ik er goed aan heb gedaan eerst weer de oude te worden.

Goede voornemens betreffen het zwemmen:
  1. In Dhaka wordt het dagritme meer afgesteld op ochtendtrainingen, en het aantal trainingen per week gaat omhoog: 4 a 5 trainingen per week wordt het streven.
  2. Geen druppel alcohol meer tot de Overtocht in augustus. Geen bier, geen wijn, niets, nada, nihil. (Niet zo gemakkelijk, niets is zo lekker als een koud biertje na een lange training...)
  3. Nog eens nader kijken naar voeding, evt. supplementen?
Alle lezers een bijzonder voorspoedig Nieuwjaar toegewenst!

1 comment:

  1. Hoi Milko

    Ik hoop dat je veel geld ophaalt voor het goede doel. Ga door zoek veel bedrijven die jou willen sponseren.

    Groeten Tonny en Wim

    ReplyDelete